Ρουζ & Σχήμα Προσώπου

Posted by Kallia 15/10/2016 0 Comment(s)


Το ρουζ είναι το προϊόν μακιγιάζ που δεν λείπει ποτέ από το γυναικείο νεσεσέρ! Αποτελώντας ένα από τα πρώτα καλλυντικά, εφαρμοζόταν ανέκαθεν στα μάγουλα για να μας δώσει ροδαλό χρώμα, συνώνυμο της υγιούς και φρέσκιας όψης! Ξέρουμε όμως πραγματικά πώς να το τοποθετήσουμε σωστά;


Η σωστή εφαρμογή του ρουζ μπορεί να δώσει άψογο σχήμα στο πρόσωπό μας, να δημιουργήσει ή να τονίσει τα ζυγωματικά και να μας χαρίσει ένα λαμπερό αποτέλεσμα...ακόμη και με το πιο natural μακιγιάζ!!
Η φορά με την οποία θα τοποθετήσουμε το ρουζ είναι το μυστικό για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα και αυτό εξαρτάται από το σχήμα του προσώπου μας! Παρακάτω θα ανακαλύψεις πως θα τοποθετήσεις σωστά το ρουζ, ώστε να ενισχύσεις την εικόνα σου και να αποκτήσεις ζεστό και λαμπερό πρόσωπο!

 

1. Οβάλ

Χωρίς έντονες γωνίες, ούτε πολύ στρογγυλεμένο ο τρόπος για να τονίσεις τα ζυγωματικά στο οβάλ σχήμα προσώπου είναι τοποθετώντας το ρουζ κάτω από το κόκκαλο των ζυγωματικών και σβήνοντας προς τα έξω.
Με αυτό τον τρόπο θα σχηματίσεις γωνίες στο πρόσωπό σου!


2. Στρογγυλό
Είναι πλατύ στα ζυγωματικά και στενεύει ελαφρά στο σαγόνι και το μέτωπο.
Ξεκινάς την τοποθέτηση του ρουζ από το ύψος των αυτιών έως τη γωνία του στόματος, ακολουθώντας δηλ. καθοδική κίνηση. Το πρόσωπό σου θα δείξει λεπτότερο και με πιο ισορροπημένες αναλογίες!

 

3. Τετράγωνο


 

Με τετραγωνισμένο μέτωπο και ισχυρή δομή οστών, το τετράγωνο πρόσωπο παρουσιάζει έντονες γωνίες.
Εφάρμοσε το ρουζ με κυκλικές κινήσεις ακριβώς πάνω στα “μήλα” του προσώπου, σβήνοντας ελαφρά προς τα έξω. Επίσης, βάζοντας ρουζ στο κάτω μέρος του σαγονιού, θα “γλυκάνεις” το αποτέλεσμα!

 

4. Σχήμα Καρδιάς


 

Με μεγαλύτερη έκταση στο μέτωπο και πιο στενό στην περιοχή του σαγονιού, το πρόσωπο θυμίζει καρδιά και πιθανόν το σαγόνι να είναι στρογγυλεμένο ή να σχηματίζει γωνίες.
Ξεκινώντας από το πιο ψηλό σημείο των ζυγωματικών, θα εφαρμόσεις το ρουζ με κινήσεις προς τα μέσα και με καθοδική φορά. Αυτό θα δημιουργήσει πιο έντονα ζυγωματικά, τραβώντας την προσοχή από το πηγούνι!

 

5. Στενόμακρο


Το μέτωπο και το σαγόνι έχουν το ίδιο πλάτος και το πρόσωπο είναι στενό και μακρύ.
Ακολούθησε οριζόντιες κινήσεις με φορά από τα “μήλα” σου προς τα αυτιά. Με αυτό τον τρόπο θα απαλύνεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και θα δώσεις στρογγυλεμένο εφέ!
 

6. Σχήμα Διαμάντι


Με στενό μέτωπο και σαγόνι, τα ζυγωματικά αποτελούν το πιο πλατύ τμήμα του προσώπου.
Με κυκλικές κινήσεις, εφάρμοσε το ρουζ κατά μήκος του κόκαλου των ζυγωματικών και φορά προς τα αυτιά, σβήνοντας με απαλές κινήσεις. Επίσης, τοποθετώντας περιμετρικά σε όλο το πρόσωπο, το ρουζ θα σου χαρίσει πιο soft αποτέλεσμα!

Βρες το δικό σου ρουζ ΕΔΩ!!

 από την Κάλλια Πολυδώρου
Hostess - Blogger @ BEAUTY INC.