Contouring: Ήρθε για να Μείνει

Posted by Kallia 23/09/2016 0 Comment(s)

Το contouring, είναι η τεχνική μακιγιάζ που ξεκίνησε από την Αμερική και συγκεκριμένα από το make-up artist της Kim Kardashian, δείχνοντας μας πως εφάρμοζε στο πρόσωπο της σταρ διαφορετικές αποχρώσεις πούδρας ή foundation και δημιουργούσε φωτοσκιάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν σμιλευμένα χαρακτηριστικά, σχηματισμένες γωνίες και τονισμένα ζυγωματικά. Το contouring ουσιαστικά άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στο χώρο του μακιγιάζ καθώς μας έδειξε πως μπορούμε να λεπτύνουμε τη μύτη ή το πηγούνι, να δημιουργήσουμε γωνίες και ζυγωματικά ακόμη κι αν η φύση δεν μας έχει προικίσει αναλόγως αλλά και να αναδείξουμε τα δυνατά μας σημεία, φωτίζοντας τα στρατηγικά!

H τεχνική του contour (δηλαδή περίγραμμα) διαφέρει από τα υπόλοιπα trends, που εμφανίζονται περιοδικά, αφού μπορούμε να μετατρέψουμε τη φυσική δομή του προσώπου μας..μόνο με το μακιγιάζ! Γι ' αυτό και η συγκεκριμένη τεχνική ήρθε για να μείνει! Παρακάτω θα δούμε τα pro tips, δηλαδή τα επαγγελματικά μυστικά που θα φτάσουν το μακιγιάζ μας στο επόμενο επίπεδο!

 

1. Primer


Ακούμε συχνά ότι η αρχή για το σωστό μακιγιάζ είναι η βάση. Όντως, το πρώτο και μη παραλειπόμενο στάδιο στο contouring μακιγιάζ, είναι η εφαρμογή του primer. Το primer προετοιμάζει κατάλληλα την επιδερμίδα, ώστε να “δεχτεί” το foundation. Ουσιαστικά, με το primer χτίζουμε ένα αόρατο στρώμα, για να εφαρμοστεί ομοιόμορφα και εύκολα το make-up μας, εξασφαλίζοντας επίσης τη μέγιστη διάρκειά του. Το primer έχει τη δυνατότητα να λειάνει τις λεπτές γραμμές, να μικρύνει τους πόρους, να καλύψει ατέλειες, να φωτίσει και να ενυδατώσει την επιδερμίδα! Έχοντας λοιπόν τον τέλειο καμβά, μπορούμε να πάμε στο επόμενο pro-βήμα!

 

2. Sculpt – Blend, Blend, Blend..

Το contouring είναι μία τεχνική, που βασίζεται στη δημιουργία περιγραμμάτων και γι' αυτό το σημαντικότερο βήμα είναι ο σωστός σχεδιασμός τους. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση των κατάλληλων πινέλων, τα εξειδικευμένα δηλαδή “εργαλεία” του μακιγιάζ που θα μας λύσουν τα χέρια!
Το sculpting πινέλο είναι το απαραίτητο πινέλο για να εφαρμόσουμε με ακρίβεια το contour προϊόν. Κατάλληλο για κρεμώδη και πουδρένια προϊόντα, έχει λοξή κλίση, η οποία μας επιτρέπει να τοποθετήσουμε το προϊόν ακριβώς, αγκαλιάζοντας τις γωνίες του προσώπου. Το πινέλο ακολουθεί την κατεύθυνση της δομής του προσώπου και έτσι φτιάχνουμε το περίγραμμα εύκολα, χωρίς να ξεφεύγουμε!
Επίσης, τα αγαπημένα μας blending σφουγγαράκια πραγματοποιούν άψογα αυτό που υπόσχονται...την ανάμειξη των προϊόντων! Με τα blending σφουγγαράκια, θα αναμείξετε στο τέλος τα προϊόντα contour και το highlighter, ώστε να δείχνουν ομοιόμορφα και να μη διακρίνονται τα κοψίματα και οι γραμμές του contouring! Εναλλακτικά, τα blending sponges χρησιμοποιούνται και για την εφαρμογή foundation, concealer..ακόμη και highlighter!
 

3. The Correct way


Βασική προϋπόθεση για το contour μακιγιάζ, είναι να έχουμε αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Η λύση είναι να εντοπίσουμε το είδος του προβλήματος και να χρησιμοποιήσουμε την αντίστοιχη κάλυψη. Δηλαδή, οι κοκκινίλες στο πρόσωπο απαιτούν διαφορετική απόχρωση concealer από τις πανάδες ή τους μαύρους κύκλους. Οι διορθωτικές αποχρώσεις (correctors) έρχονται για να εξουδετερώσουν το προβληματικό σημείο και αποτελούν την πιο στοχευμένη κάλυψη. Διορθώνοντας λοιπόν τα ψεγάδια του προσώπου μας, με την κατάλληλη απόχρωση, καμουφλάρουμε το πρόσωπο κι έπειτα προχωρούμε στην εφαρμογή του make-up μας, που θα χαρίσει ομοιομορφία στο αποτέλεσμα.

 

4. Hi Light!


Το highlighter είναι το προϊόν που έφερε την επανάσταση στο χώρο του μακιγιάζ! Κάνοντας highlighting φωτίζουμε το πρόσωπό μας, στα σημεία που μας αγγίζει φυσικά ο ήλιος. Τα highlighters έχουν υγρή, πουδρένια ή κρεμώδη υφή κι επομένως καλύπτουν κάθε γούστο και ταιριάζουν “γάντι” όποιος κι αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σας! Στην contouring τεχνική είναι απαραίτητα, καθώς δομούν την αντίθεση που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε στο πρόσωπο. Έχοντας εφαρμόσει πρώτα το contour προϊόν κι έπειτα δίνοντας φως, έχουμε φτιάξει τις πολυπόθητες φωτοσκιάσεις! H δύναμη του highlighter έγκειται στο γεγονός ότι μας κάνει να φαινόμαστε πιο ξεκούραστες, με ανανεωμένη και φρέσκια όψη στην επιδερμίδα..άρα και πιο λαμπερές!
Πετύχετε το πιο άψογο contouring, ανακαλύπτοντας όλα τα προϊόντα ΕΔΩ!

 από την Κάλλια Πολυδώρου
Hostess - Blogger @ BEAUTY INC.