Multitasking Πρακτικές στο Μακιγιάζ μας

Posted by Kallia 15/05/2016 0 Comment(s)

Τι σημαίνει ο όρος multitasking και πώς αυτό συνδέεται με το μακιγιάζ μας; Το multitasking είναι η λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών ενεργειών ή στόχων. Ο όρος αυτός έχει πλέον περάσει και στο “λεξικό” των μεγαλύτερων make-up artists, οι οποίοι μας συμβουλεύουν πως για να αποκτήσουμε το τέλειο, επιθυμητό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μας, είναι καλό να συνδυάζουμε τη χρήση 2 ή και παραπάνω προϊόντων! Διότι όσο εξελιγμένο και ποιοτικό είναι ένα προϊόν μακιγιάζ, όταν συνδυαστεί με κάποιο που έχει συμπληρωματική δράση, τότε η απόδοση φτάνει στα ύψη!! Παρακάτω θα δούμε συγκεκριμένα σημεία στο μακιγιάζ μας, στα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε το multitasking για άψογη εμφάνιση!

1. Μάσκαρα

Το καλλυντικό που δεν λείπει ποτέ από το νεσεσέρ μίας γυναίκας, έχει σαφώς εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Βουρτσάκια με τρίχα, πλαστικά ή με σιλικόνη, μάσκαρα με primer για έξτρα boost, μάσκαρα που κάνουν τις βλεφαρίδες μας πιο πυκνές ή τις επιμηκύνουν. Το tip για πλούσιες αλλά και μακριές βλεφαρίδες, είναι να συνδυάσουμε δύο μάσκαρα: μία για όγκο και μία για μήκος. Έχοντας διαφορετικό βουρτσάκι η καθεμία και εξυπηρετώντας διαφορετικό σκοπό, εφαρμόζοντας μία μάσκαρα που θα επιμηκύνει τις βλεφαρίδες μας και έπειτα μία μάσκαρα που θα φροντίσει ώστε να δείξουν πιο πυκνές, άρα και περισσότερες, θα έχουμε βλεφαρίδες σαν ψεύτικες!


2. Ματ – Ενυδατικό Κραγιόν


Τα ματ κραγιόν αποτελούν την πιο hot τάση στο μακιγιάζ των χειλιών. Ένα ματ κραγιόν εγγυάται σταθερό αποτέλεσμα, με μεγαλύτερη διάρκεια από ένα κοινό κραγιόν. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος τα χείλη μας να αφυδατωθούν και να φανούν ξηρά μετά από κάποιες ώρες. Γι' αυτό ο πιο ολοκληρωμένος τρόπος για να φορέσουμε ένα ματ κραγιόν είναι συνδυάζοντας το με ένα ενυδατικό (moisturizing). Για χείλη γεμάτα και πιο ζουμερά:
- Σχηματίζουμε το περίγραμμα των χειλιών με ένα μολύβι χειλιών.
- Γεμίζουμε τα χείλη με το ίδιο μολύβι, ώστε να έχουν μία “βάση”, πάνω στην οποία θα δουλέψουμε τα κραγιόν.
- Εφαρμόζουμε το ενυδατικό κραγιόν, που οι θρεπτικές του ουσίες θα σφραγίσουν την υγρασία στα χείλη μας.
- Τώρα μπορούμε άφοβα να εφαρμόζουμε το ματ κραγιόν μας ή το lip-stain.


3. Eyeliner

Φέτος πρωταγωνιστής στα eyeliner είναι το χρώμα! Φουξ, τυρκουάζ, πράσινα, μπλε, μωβ..χρώματα σε eyeliner, μας προκαλούν να τολμήσουμε! Αν όμως, είσαι σταθερά πιστή στο αγαπημένο σου, κλασσικό μαύρο eyeliner, μπορείς να κάνεις μία μικρή αλλαγή, που δεν θα σου φανεί μακριά από το στυλ σου. Εφάρμοσε πρώτα το μαύρο eyeliner σου και έπειτα πέρασε από πάνω το χρωματιστό eyeliner. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει, θα είναι εμφανώς πιο σκούρο και θα είναι μία μικρή, πλην δροσερή αλλαγή στον τρόπο που βάφεσαι.
Επίσης, για να έχεις ένα σίγουρο και πιο σταθερό αποτέλεσμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μαλακό μολύβι ματιών (khol) αρχικά για να δώσεις το περίγραμμα και το σχήμα που επιθυμείς, κι έπειτα να περάσεις το eyeliner σου!


4. Foundation

Είναι μία πολύ διαδεδομένη multitasking πρακτική, που οι περισσότερες έχουμε ήδη εφαρμόσει. Αναμειγνύουμε δύο foundation, τα οποία μπορεί να έχουν διαφορετική απόχρωση, ώστε να πετύχουμε αυτή που ταιριάζει ιδανικά στο πρόσωπό μας. Αυτή η τεχνική είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, είτε αν δεν έχουμε αγοράσει τον τόνο που θέλαμε και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αχρηστευτεί το foundation που πήραμε, είτε τις πρώτες καλοκαιρινές μέρες, που επιθυμούμε να έχουμε 1-2 τόνους πιο σκούρα επιδερμίδα, αλλά ακόμη δεν έχουμε μαυρίσει φυσικά. Για να μην φανεί λοιπόν, το αποτέλεσμα ψεύτικο και αφύσικο, σκουραίνουμε σταδιακά με αυτό τον τρόπο τη βάση μας.


5. Νύχια

Η multitasking πρακτική αφορά στην περιποίηση των άκρων μας, πριν περάσουμε το χρώμα. Επειδή τα νύχια μας ταλαιπωρούνται και φθείρονται καθημερινά από τις δουλειές του σπιτιού, και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που η επαφή με το νερό είναι συχνότερη, τα νύχια θέλουν έξτρα φροντίδα για να είναι υγιή και δυνατά.
- Πετσάκια και Παρανυχίδες: Ένα ενυδατικό serum ή μία πλούσια κρέμα θα μαλακώσει τα σκληρά σημεία στην περιοχή των νυχιών, ώστε να μπορούμε να τα αφαιρέσουμε πιο εύκολα και θα συμβάλλει στη μη επανεμφάνισή τους. Έπειτα, μία ειδική λαβίδα θα μας βοηθήσει να τα αφαιρέσουμε ανώδυνα και γρήγορα.
- Θεραπεία και Σκληρυντική Βάση: Πρόκειται για δύο κατηγορίες προϊόντων, που αν συνδυαστούν θα έχουμε δυνατά, μακριά και πάνω απ' όλα υγιή νύχια! Μία θεραπεία νυχιών περιέχει συμπυκνωμένη ποσότητα βιταμινών και φυσικών εκχυλισμάτων. Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε (κίτρινα νύχια, κατεστραμμένα, εύθραυστα, κοντά) επιλέγουμε και την αντίστοιχη θεραπεία. Έπειτα, η βάση θα σκληρύνει τα νύχια μας, θα αποτελέσει μία βάση για να μην περάσει το χρώμα σε βαθύτερο στρώμα του νυχιού και θα λειάνει το νύχι για να εφαρμοστεί ομοιόμορφα το χρώμα. Η βάση και η θεραπεία μπορούν να συνδυαστούν για καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα, λειτουργώντας συμπληρωματικά, με το ένα να ενισχύει τη δράση του άλλου.
 από την Κάλλια Πολυδώρου
Hostess - Blogger @ BEAUTY INC.