Μακιγιάζ για Ευαίσθητες Επιδερμίδες

Posted by BEAUTY 08/11/2015 0 Comment(s)

Η εμφάνιση ακμής στην επιδερμίδα μας είναι ένα πρόβλημα που συναντάται, ανεξάρτητα από την ηλικία. Σπυράκια, κοκκινίλες και λιπαρότητα είναι τα ανεπιθύμητα σημάδια που καλούμαστε να καλύψουμε. Ταυτόχρονα όμως είναι καλό να χρησιμοποιούμε και προΐόντα για το μακιγιάζ, που δεν θα επιβαρύνουν το δέρμα μας και θα παρέχουν θεραπευτική δράση.

 

1. Η Κατάλληλη Κάλυψη

Το πρώτο βήμα στο μακιγιάζ είναι η εφαρμογή του foundation. Για τη βάση του προσώπου, προτιμούμε ένα Oil - Free make up, καθώς οι ακνεΐκές επιδερμίδες έχουν την τάση να εμφανίζουν έντονη λιπαρότητα.
Αν θέλουμε πιο ελαφριά κάλυψη, εφαρμόζουμε μία BB Cream, όπως τη Maybelline  Dream Pure 8 in 1 BB Cream, που η σύστασή της με σαλικυκό οξύ είναι ιδανική για την καταπολέμηση των ατελειών και της ακμής.
Aν έχουμε κάποιο έντονο, ενεργό σπυράκι και θέλουμε να το καλύψουμε χρησιμοποιούμε ένα concealer με βάση το έλαιο τεΐόδεντρου (Tea Tree Oil) που έχει αντισηπτική δράση και καταπολεμά την εστία του προβληματικού σημείου.

 

2. Ρουζ


Θέλουμε να δώσουμε χρώμα στα ζυγωματικά μας, χωρίς όμως να επιβαρύνουμε την επιδερμίδα μας. Χρησιμοποιώντας ένα ρουζ με φυσικά συστατικά, αποκτάμε υγιή λάμψη!

 

3. Μάτια


Τα μάτια αποτελούν ξεχωριστά μία ευαίσθητη περιοχή, που απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση και φροντίδα. Μάσκαρα ιδανικές για χρήστες φακών επαφής, σκιές με υποαλλεργική σύνθεση και μολύβια ματιών με φυσική σύσταση και μαλακτικούς παράγοντες, όπως βούτυρο Καριτέ και έλαιο Jojoba είναι τα προΐόντα που δεν ερεθίζουν τα μάτια μας και ταυτόχρονα μας χαρίζουν το έντονο βλέμμα που επιθυμούμε!

 

 

4. Χείλη


Τα χείλη εμφανίζουν ιδιαίτερη ευαισθησία κατά τη χειμερινή περίοδο, καθώς ξηραίνονται και χάνουν τη φυσική τους υγρασία. Για να αποφυγούμε την εικόνα των "σκασμένων" χειλιών, χρησιμοποιούμε ένα κραγιόν που θα τα ενυδατώσει και θα τα κάνει να δείχνουν υγιή και λαμπερά!

 


 

από την Κάλλια Πολυδώρου
Hostess Blogger @ BEAUTY INC.